България блести в центъра на най-голямото изложение за земеделие и храни в Полша - NNet Com

От 27-ми до 29-ти септември в Международния панаир в Познан страната ни ще бъде в сърцето на хранително-вкусовата промишленост и HoReCa сектора.

България променя начина, по който се представя на международни изложения. За първото си участие зад граница - на POLAGRA 2023 в полския град Познан - асоциацията „Традиционни български консерви“ залага на модерна визия и изключително богата гама от продукти на българските изложители.

„Страната ни има какво да покаже на европейските и световните пазари, когато става дума за традиционни български храни. С нашите висококачествени продукти предлагаме най-доброто от нашата слънчева земя, преработено в модерни и високотехнологични фабрики за зеленчуци и плодове. Вкусът на родните консерви е отличаващ се и е добре познат, но има нови възможности за популяризиране на националното производство и тук, в Познан, грабнахме възможността да се включим в световната тенденция за налагане на традиционните продукти, превърната от ЕС в целенасочена политика“, каза Димитър Ангелинов, председател на УС на Асоциацията „Традиционните български консерви“.

„Още от първия ден, с официалното откриване на изложението, хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия се налагат като ключов стълб за икономическия растеж и възможност за възстановяване на пазарите ни. Полша е един от лидерите на европейската икономика с почти 38 млн. население и представянето ни именно на това изложение е сериозна възможност за нашите членове и консервната ни промишленост да създаде добри условия за реализиране на българските консерви. Горд съм с интереса и уважението към България и българските продукти“, коментира още Димитър Ангелинов.

На: 28-09-2023-02-41-47 / NAN звезди / 0 гласа / 0 точки / 0 коментара / 67 прегледа
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Коя година е създадена Българската държава: