Днес отварят нов ремонтиран 10 км участък от Тракия при Чирпан - NNet Com

Днес около 11 ч. се пусна движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала Тракия от общо 16.5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за АМ Марица и пътен възел Чирпан. Участъкът е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия участък. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли Чирпан и Чирпан – Изток, бетонови работи, полагане на геомрежа, на неплътен и износващ пласт от сплитмастик.

Завършилите строителни дейности в 16.5 км участък са част от стартирания през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ Тракия /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ Тракия в двете платна, между пътните възли Белозем и Оризово. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

От днес – 23 април, продължава ремонтът на следващите над 23 км от АМ Тракия до пътен възел Стара Загора. Ще бъдат затворени и двете платна и трафикът ще преминава по обходен маршрут.

Предвижда се ремонтът на участъка от АМ Тракия между пътните възли Чирпан – Изток и Стара Загора да продължи до 30 юни 2021 г.

На: 23-04-2021-03-45-41 / NAN звезди / 0 гласа / 0 точки / 0 коментара / 64 прегледа
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Коя година е създадена Българската държава: