До 10часа бяха премахнати 18 незаконни сгради в Стара Загора - NNet Com

До 10 часа сутринта бяха съборени 18 незаконни къщи в кв. Лозенец. Има няколко арестувани роми в старозагорския квартал. За момента жандармерията владее положението. Ромите се организират да протестират пред общината в града. По-рано сутринта се стиган до сблъсъци с полицията. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината. В махалата се стигна до напрежение и сблъсъци между местните жители и жандармерията. Хората са категорични, че няма да позволят събарянето на нито една от къщите, като дори заплашват със самоубийство. Акцията вече бе отложена веднъж през май поради отказ на полицията да осигури надеждна охрана и ред по време на събарянето на къщите. Близо 1000 служители на жандармерията са на място в ромската махала. На мястото има няколко пожарни автомобила и линейки.

„Постройките вече са на 100 метра от Аязмото, не можем да допуснем да го запалят или застроят. Това ще нанесе непоправими щети върху един уникален парк, построен от митрополит Методий Кусев. Затова вземаме тези незабавни мерки къщите в парк „Борова гора" да бъдат отстранени" - коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

55 къщи трябва да бъдат съборени при акцията, като ще се създаде една буферна зона между парка и квартал „Лозенец". Тази зона ще бъде залесена.

На: 21-07-2014-10-46-19 / NAN звезди / 0 гласа / 0 точки / 0 коментара / 209 прегледа
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Коя година е създадена Българската държава:
За нас
Условия за ползване
Rss Емисия
NNet Com във Facebook
NNet Com във Google +
NNet Com във Twitter
Полезни връзки:
© 2012 - 2020 NNet Com