Екоакция в СУ „П. К. Яворов“ гр. Чирпан - NNet Com

Млади туристи засадиха фиданки в училищния двор. Клубовете по екотуризъм „Самодивец“ 1 и „Самодивец“ 2 по проект „Твоят час“ при СУ „П. К. Яворов“ гр. Чирпан спечелиха за цялото училище награда - 100 дръвчета от играта „Когато станем 100 000, ще посадим гора“ - www.goata.bg. Пакетът съдържа 80 дръвчета черен бор, 10 явора и 10 дъба. На 6 декември се осъществи залесяване в района на училището със съдействието на Държавно горско стопанство гр. Чирпан. Бяха подарени 20 фиданки на детските градини в града и 20 фиданки на граждани, ученици и родители. Останалите дръвчета бяха засадени с много любов от членовете на туристическите клубове и от най-малките ученици на училището.

„Сега е важно да постъпим отговорно и да полагаме грижа за дръвчетата, за да стане нашето училище по-зелено и по-красиво”, заяви г-н Трифон Йорданов - директор на училището.

„Дано засадените от нас дървета се прихванат, израснат големи и силни! Благодарим на всички, взели участие в това добро дело!”, каза Таня Манева, една от ръководителките на младежките клубове в гимназията.

На: 07-12-2016-09-09-43 / NAN звезди / 0 гласа / 0 точки / 0 коментара / 763 прегледа
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Коя година е създадена Българската държава: