Световният ден на първата помощ (WFAD) - NNet Com

Световният ден на първата помощ (WFAD) се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е във втората събота на септември. Тази година денят се отбелязва под надслов „Първа помощ в дигиталния свят“, защото цифровите технологии играят важна роля в популяризирането на първа помощ, позволяват на всеки с или без достъп до интернет да научи как да оказва първа помощ, за да бъде полезен в критична ситуация, посочват от пресцентъра на БЧК.

По този повод Българският червен кръст организира събитие на 9 септември от 10:00 ч., което ще се проведе в Борисовата градина в столицата. Събитието ще стартира с демонстрация на основни техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна ситуация на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. За най-малките са предвидени игри, викторина и конкурс за рисунка. Точно в 12:00 ч. всички доброволци и гости ще се хванат за ръце, за да образуват традиционната в цял свят „Човешка верига“ в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

Празникът е посветен и на Европейския ден без загинали на пътя, като фокусът е пътната безопасност на децата, пишат още пресцентъра на БЧК. Денят на WFAD е и ежегодна възможност за популяризиране на знанията и уменията за оказване на първа помощ по целия свят.

На: 08-09-2023-11-23-34 / NAN звезди / 0 гласа / 0 точки / 0 коментара / 29 прегледа
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Коя година е създадена Българската държава:
За нас
Условия за ползване
Rss Емисия
NNet Com във Facebook
NNet Com във Google +
NNet Com във Twitter
Полезни връзки:
© 2012 - 2023 NNet Com